dilluns, 21 de juny del 2010

Resposta a la decisió del Consorci sobre el futur de la nostra escola

El Consell Escolar, l'AMPA i el Claustre de mestres de l'Escola Rosa dels Vents vol manifestar el seu desacord, amb la decisió presa pel Consorci d'Educació de Barcelona de suprimir l’etapa d'Educació Infantil de la nostra escola i substituir-la per la de l'escola de nova creació, Congrés-Indians.

L'escola Rosa dels Vents, des de fa uns quants anys s'ha destacat com a escola integradora i cohesionadora, i ha desenvolupat i aplicat un Pla d'Autonomia qualificat de molt satisfactori pel mateix Consorci d'Educació de Barcelona.

Amb el seu projecte educatiu, Rosa dels Vents dóna garanties a les famílies per a l'escolarització de qualitat dels seus fills, com es demostra a través de la realització, amb molt d'èxit, de diferents projectes educatius:

Projecte Punt-Edu, premiat i valorat per diferents entitats
Pla de llengües estrangeres
Ràdio escolar
Cinema a l'escola
Teatre escolar
Pla d'immersió lingüística,
Coral intergeneracional amb La Residència d'avis,
Programa Escuelas viajeras
Projecte Universitat-escola,
Programa La família a l'escola,
Coordinació Primària-secundària,
Participació com a reporters del canal 3cat24.cat

Enguany els nostres alumnes han obtingut diferents premis pel seus treballs:

Premi a la millor crítica literària per a alumnes de 5è,
Premi al millor punt de llibre per a una alumna de P3,
Tres premis en els Jocs Florals del districte,
Un participant seleccionat als Jocs Florals de Barcelona,
Un premi a la Mostra de Produccions Audiovisuals i Blocs Escolars en la modalitat de ràdio escolar.

Som conscients que la tasca de l’escola és desconeguda per la gent del barri i que de la nostra escola se’n té una visió poc ajustada a la realitat, potser perquè molts dels nostres alumnes són de famílies centre o sud americanes -encara que molts de segona generació i amb la mateixa nacionalitat que nosaltres- i tots amb les mateixes capacitats i la mateixa il·lusió.
Per la qual cosa entenem que aquesta manca d’interès en demanar la nostra escola no es deu a qüestions objectives, la qualitat i el dinamisme del nostre projecte és fàcilment demostrable, sinó a percepcions prejudicioses i a un desconeixement de la nostra realitat .

Paradoxalment, en els últims cursos, l’administració educativa que qualifica de molt satisfactòria la nostra tasca, ha preferit ampliar ràtios o posar aules suplementàries en altres centres abans d’enviar d'ofici nens i nenes a l'escola Rosa dels Vents.

Ara se’ns notifica que s’instal·larà una altra escola en l’edifici que és la nostra seu, i que els nostres cursos d’educació infantil ja no pertanyeran a la nostra escola sinó a l’escola nova. A mesura que aquests infants aniran creixent, l’Escola Rosa dels Vents s’anirà extingint.
Els alumnes en sortiran perjudicats perquè durant sis anys estaran segregats en dos centres i per la substitució d'un projecte que és una realitat per un altre encara per materialitzar.

Així mateix també pensem que els drets dels mestres han estat lesionats, doncs quatre mestres aquest curs i els altres més endavant, aniran perdent la plaça, i la mateixa serà ocupada arbitràriament en comissió de serveis per altres mestres, suprimint una escola i fent-ne nàixer una altra en el mateix lloc i amb els mateixos alumnes.

A això hi hauríem de sumar el moment en què s'ha fet, quan les convocatòries de reubicació de mestres, i el canvi d'escola per al curs vinent ja estan tancades. Per la qual cosa els mestres ens reservem el dret a emprendre les accions legals que estimem oportunes.

Amb aquest escrit, volem fer saber a la comunitat educativa de Catalunya:

Que el claustre de mestres se sent profundament menystingut, per la manera com s'ha pres la decisió, per les dates, els últims dies de curs, i per la falta de confiança i desconeixement que el Consorci ha demostrat tenir en el projecte que Rosa dels Vents està desenvolupant.

I perquè entenem que davant d’un greu problema de pressupost s'han d'aplicar mesures de contenció -doncs en no aplicar-les es malbarataran fons que per altra banda se'ns estan negant, reduint plantilles i abaixant salaris- considerem que la solució passa per una escola única nascuda amb els criteris de fusió, no d'exclusió.

Barcelona, 20 de juny de 2010

6 comentaris:

CCOO Ensenyament ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola sòc Manel, un mestre i formador i estic amb desacord amb la decisió presa pel Consorci d'Educació de Barcelona de suprimir l’etapa d'Educació Infantil de l'escola. És una escola que porta una dinàmica i un treball impressionant: amb ganes, il·lusió i que mira pels interessos del seu alumnat.
Endavant Rosa dels vents.
Alegria, somriures i abraçades.
Tot el meu recolçament
Manel

Anna ha dit...

Hola, sóc una mare d'un nen matriculat a l'escola Congrés Indians. Voldria dir, que no volem cap fusió amb l'Escola Rosa dels Vents, mes que res, perquè nosaltres hem matriculat al nostre fill a a una altre escola i amb un projecte educatiu molt diferent al de l'escola Rosa dels Vents.. Algú em podria explicar com podria ser una fusió d'aquest estil?
si fusionen voldria dir que jo m'ahuria quedat sense escola? en la qual tenia plaça assegurada i que m'obligarien a anar a una altre escola, que jo no he triat?
trobo que això no ens ho poden fer de cap de les maneres.
Com també penso que no poden obligar a tancar una escola per posar-ne una altre.

Aquests del consorci no son persones ni profesionals!!!
La feina ben feta no te fronteres, però la mal feta té moltes consequències.

Anònim ha dit...

Jo tambè sóc una mare de l'escola Congrés-indians i no entenc com s'ha complicat tot en 7 dies.
Vem matricular la meva filla a congres-indians per projecte i proximitat. Al carrer Riera d'Horta, on vivim els números parells no pertanyen a Sant Andreu sino a Nou Barris. Estem al mateix carrer del canòdrom i a 2 carrers d'on s'han de fer els mòduls.
Amb data 17 de juny no ens podem dir que l'escola ha d'estar a la sagrera, no ens poden presionar dient que treuràn una de les dues clases si ens queixem, i no pot ser que CCOO Ensenyament vulgui la fusió.
Nosaltres no volem suprimir cap etapa de Rosa dels Vents, nosaltres volem neixer tal com se'ns havia promès: al barri del congrés i amb escola nova.
No sé si realment es tant complicat i en una setmana ja no hi ha presupost per portar uns moduls prefabricats que s'han d'instal.lar a l'agost, pero jo no estic dispossada a perdre ni la próximitat ni la ilusió de començar un projecte nou al barri.
No hi ha cap equipament al barri per 39 nens que som??? El canòdrom esta lliure, per exemple??
Perque hem de voler nosaltres tancar una escola??
Perque ens hem de fusionar amb ningú?? No hem acabat de neixer i ja ens compliquen la vida...

Anna ha dit...

referint-me al meu anterior comentari, dir a tota bl'escola Rosa dels Vents que ni jo i cap de les families de l'escola Congrés indians tenim res en contra vostra.
Tot al contrari, pensem que aquesta situació és molt injusta!
I que de veritat estem patint tant com vosaltres.

CCOO Ensenyament ha dit...

CCOO en contra de la decisió presa pel Consorci d'Educació de Barcelona de suprimir l’etapa d'Educació Infantil. CCOO dóna suport al Consell Escolar, l'AMPA i el Claustre de mestres de l'Escola Rosa dels Vents.

CCOO aposta per la construcció d'un projecte que doni resposta al conjunt de l'alumnat de la zona i considerem que la solució passa també, en tot cas, "per una escola fonamentada en criteris de fusió, i no d'exclusió".

CCOO critica la presa de decisió del Consorci basada una vegada més en la improvisació i en criteris economicistes, que vulnera el dret del conjunt del professorat i les famílies.